• home
 • video
 • pas verschenen

  Wiggins: "Blijf bij Sky en wil Parijs-Roubaix winnen"

  Wiggins vindt de kasseiwegen in Noord-Frankrijk "de mooiste die er zijn".

  Bradley Wiggins mocht van Sky niet mee naar de Tour de France, maar de Britse eindwinnaar van 2012 overweegt geen vertrek. "Mijn tijd als ronderenner is voorbij. Mijn doel voor 2015 is Parijs-Roubaix winnen."

  Wiggins is in Italië voor een sponsorevent en de sportkrant La Gazzetta dello Sport noteerde er dat de Brit in 2015 bij het Britse team blijft.

  De 34-jarige Wiggins start in de Vuelta, maar hij tempert de ambities: "Mijn tijd als ronderenner is voorbij. Ik zal nog meedoen, maar niet meer om te winnen." Hij verlegt zijn ambities. "Mijn hoofddoel volgend jaar is Parijs-Roubaix winnen." Dit jaar werd hij negende in de kasseiklassieker.

  Wiggins was trouwens onder de indruk van Vincenzo Nibali op de kasseien door Noord-Frankrijk in de vijfde Tour-rit. "Hij was indrukwekkend. Dat zijn de mooiste wegen uit de meest fascinerende wedstrijd ter wereld: Parijs-Roubaix." Voor Wiggins is Nibali de grootste kandidaat-winnaar in Parijs.

  Wiggins rijdt de Vuelta als voorbereiding op het WK tijdrijden. Volgend jaar wil hij mogelijk ook het werelduurrecord aanvallen.