• home
 • video
 • pas verschenen

  Wauters, ooit zelf 1 dag in het geel: "Geniet ervan, Tony"

  Marc Wauters: "Hij moet geen gekke dingen gaan doen."

  Marc Wauters, ploegleider bij Lotto-Belisol, weet hoe het voelt om in het geel in eigen land te rijden. "Het is ontzettend leuk om mee te maken", zegt Wauters. "Misschien geeft het geel mij wel vleugels", hoopt hoofdrolspeler Tony Gallopin.

  13 jaar geleden veroverde Marc Wauters de gele trui in Antwerpen. Een dag later mocht hij het kleinood al afstaan aan Stuart O'Grady.

  "Ik heb Tony (Gallopin) het advies gegeven om zoveel mogelijk te rusten. Maar dat is moeilijk. Al die extra aandacht gaat ten koste van de rust en die is belangrijk in de Tour."

  "Maar het is ontzettend leuk om mee te maken. Je moet er ook van genieten, dat heb ik hem ook gezegd."

  "Tony zal proberen aan te klampen, maar als hij voelt dat het niet gaat, moet hij in een goeie groep gaan zitten. We hebben nog bijna twee weken Tour voor de boeg. Hij moet geen gekke dingen gaan doen."

  Gallopin: "Het wordt lastig om het geel vast te houden"

  Een beetje overdonderd stond Tony Gallopin de pers te woord aan de bus van Lotto-Belisol. "Je praat vaak over de gele trui, maar je kunt je niet voorstellen wat er allemaal bij komt kijken."

  "Het wordt lastig om het geel vast te houden, maar het kan wel. Misschien geeft de gele trui me vleugels en kan ik de trui houden tot in de Alpen."

  Marc Wauters verovert het geel in Antwerpen...

  ...en verliest het een dag later al weer