• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Broeck: "Het gaat nog niet zoals ik wil"

  Jurgen Van den Broeck staat elfde na de Vogezen.

  Jurgen Van den Broeck moest opnieuw vroeger dan verwacht lossen. "Het gaat al beter, maar nog niet zoals ik wil", zegt de kopman van Lotto-Belisol, die op de eerste rij zat toen Alberto Contador zijn noodlottige val maakte. "In de Alpen en de Pyreneeën zal Jurgen er staan. Anders zitten we met een serieus probleem", vertelt ploegleider Marc Sergeant.

  "Op de voorlaatste klim had ik het even lastig, maar ik kon in mijn eigen tempo terugkomen", vertelt Jurgen Van den Broeck.

  "Dat het toch al wat beter gaat, stemt me gelukkig, maar het is nog niet wat het zou moeten zijn."

  "Ik heb wel weer geluk gehad, want voor hetzelfde geld neemt Contador mij mee in zijn val. Hij viel door zijn eigen schuld."

  "In volle afdaling sprint hij me voorbij. Hij rijdt in een put en gaat over de kop. Ik begrijp niet dat je zo'n risico's neemt om één plaatsje op te schuiven."

  Sergeant: "Van den Broeck is niet slecht"

  Jurgen Van den Broeck eindigde uiteindelijk als 17e op ruim een minuut van winnaar Vincenzo Nibali. "Daar kunnen we mee leven", verklaarde ploegleider Marc Sergeant.

  "De steile, explosieve beklimmingen zijn niet zo zijn ding. De Alpen en de Pyreneeën zullen hem beter liggen denk ik en hoop ik. Jurgen heeft zich voorbereid op lange, oplopende cols van meerdere kilometers."

  "Op de zware cols zal hij er staan. En anders zitten we met een serieus probleem, want dan ben je gewoonweg niet goed genoeg om top tien te rijden."

  "Van den Broeck is niet slecht. Bovendien is het een Tour waar alles mogelijk is. Nibali domineert, maar daarna ligt het open. Er is ook geen team dat oppermachtig is."