• home
 • video
 • pas verschenen

  Nuytinck: "We willen ons meteen bewijzen"

  Bram Nuytinck: "Vertrouwen in bestuur en coach voor nieuwe jongens"

  Anderlecht sprak vorig seizoen van een overgangsjaar, maar pakte toch de titel. "Nu zijn er ook nog veel jongeren, maar het wordt anders", zegt de Nederlandse verdediger Bram Nuytinck aan Sporza. "Maar we hebben wel nog versterking nodig, want met zo'n jonge ploeg kun je niet vlammen in de competitie, beker én de Champions League."

  Sporza sprak met Nuytinck op stage in Oostenrijk. Coach Besnik Hasi hamerde er op versterking, maar de Nederlandse verdediger is niet bezorgd dat die er nog niet is. "Ik heb vertrouwen in bestuur en coach. Bij de meeste clubs komen de transfers wat later op gang."

  Vorig seizoen verloor Anderlecht veel te veel wedstrijden. Het was dan ook een overgangsjaar na het vertrek van sterkhouders als Biglia, Jovanovic en Mbokani. Toch volgde nog - onverhoopt- de titel.

  "Nu spreken we niet van een overgangsjaar. Er zijn nog veel jongeren, maar het wordt anders. Onze trainer kan de ploeg goed neerzetten en weet wat hij wil. Dat is belangrijk. Hij zit er kort op, is duidelijk en praat met de spelers."

  "Hij weet wat Anderlecht wil en hoe Anderlecht voetbalt. Maar er is wel ervaring nodig, zeker in de Champions League. We gaan veel matchen spelen. Je hebt dus mannen nodig die weten hoe het moet.”

  Ondanks een onvolledige kern wil Nuytinck niet van een trage start weten. "Anderlecht moet er meteen staan. Wij willen ons meteen bewijzen. Vorig jaar hebben we op het juiste moment gepiekt, maar nu moeten we onmiddellijk scherp zijn. Zo krijgen we een goeie basis voor de rest van het seizoen.”