• home
 • video
 • pas verschenen

  Messi: "Misten geluk dat we in vorige matchen hadden"

  Messi miste het tikkeltje "geluk".

  Lionel Messi heeft Argentinië niet naar de wereldtitel kunnen leiden. Met doffe ogen haalde hij als "Beste Speler van het WK" de Gouden Bal op. "Die prijs telt niet, het was me om de Wereldbeker te doen."

  Messi heeft een afspraak met de geschiedenis gemist. Hij liet de kans liggen om op het WK-front uit de schaduw van Diego Maradona te komen. De vorige Argentijnse halfgod had zijn land in 1986 wel naar de wereldtitel geloodst.

  "Ik denk dat we de titel vandaag toch meer verdienden dan de Duitsers", zegt Messi. "We hadden gewoon niet het geluk dat we in de vorige matchen wel hadden."

  "We hebben er alles aan gedaan om te winnen, maar het is niet gelukt. De kansen waren er, maar de doelpunten bleven uit. Dat tikkeltje ontbrak."

  "We mogen best trots zijn op onze prestatie, het is toch al van 1990 geleden dat we voorbij de kwartfinales op een WK raakten. Maar nu overheerst de ontgoocheling."

  "We kunnen maar best naar de toekomst kijken, over vier jaar is er weer een WK", zegt de 27-jarige Messi. Hij werd ook niet getroost met de Gouden Bal voor Beste Speler op het WK. "Op dit moment geef ik niets om die prijs, ik wilde die andere trofee."