• home
 • video
 • pas verschenen

  Kunnen schaduwfavorieten Nibali nog bedreigen?

  Richie Porte bolde als zevende over de streep in de 10e rit.

  Met het uitvallen van Alberto Contador wordt de blik nu gericht op de schaduwfavorieten om gele trui Vincenzo Nibali het vuur aan de schenen te leggen. "Ik heb niet echt veel zin dat Nibali zijn voorsprong nog verder uitbouwt", zegt Richie Porte.

  Op la Planche des Belles Filles heeft Nibali zich als topfavoriet voor de eindzege in Parijs opgeworpen. Zijn voorsprong op eerste achtervolger Richie Porte bedraagt al meer dan twee minuten, maar de schaduwfavorieten tonen zich nog strijdvaardig.

  Richie Porte, de vervanger van Chris Froome als kopman van Team Sky, kon de schade in de tiende etappe beperken. "Ik was de enige die een antwoord bood op de demarrage van Nibali."

  "Ik voelde me goed vandaag, maar niet genoeg om iedereen te leiden tot aan de streep. Toen Nibali aanviel, leek het me noodzakelijk om te antwoorden. Hij heeft al genoeg tijd genomen en ik heb niet echt veel zin dat hij zijn voorsprong nog verder uitbouwt."

  Mollema: "Gelukkig zijn er nog twee weken te gaan"

  Bauke Mollema eindigde vorig jaar op zesde plaats in de Tour, maarde Nederlander kon dit jaar nog niet overtuigen. Ook met zijn twaalfde plaats in de zware Vogezenrit was hij niet helemaal tevreden.

  "Het valt me een beetje tegen. Ik had niet echt de versnelling in de benen", aldus de kopman van Belkin. "Het was afzien. Er werd de hele dag hard gereden. Twaalfde is niet heel goed natuurlijk, maar ik heb de schade weten te beperken."

  "De benen zijn nog niet zoals ik zou willen. Gelukkig zijn er nog twee weken te gaan. Hopelijk word ik nog beter in de bergen."

  Valverde: "Ik voel me sterk"

  Alejandro Valverde greep op la Planche des Belles Filles de derde plaats en komt zo ook in het klassement net op het podium. De Spanjaard van Movistar zou op de Alpen en de Pyreneeën ook nog kunnen verrassen.

  "Ik ben wel tevreden ondanks de verschrikkelijke dag met de regen en de zware beklimmingen. Alles gaat goed tot nu toe en ik voel me sterk. Nibali steekt er bovenuit, maar de wedstrijd is nog lang. We zullen wel zien hoe we hem aanpakken."