• home
 • video
 • pas verschenen

  FIFA-baas: "9,25 op 10 voor WK in Brazilië"

  Sepp Blatter feliciteert de Duitse doelman Manuel Neuer.

  Sepp Blatter is een tevreden man na het wereldkampioenschap in Brazilië. "Het voetbal heeft gewonnen", zegt de voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA. De straf voor bijter Luis Suarez vindt Blatter "erg streng".

  "Wereldbekers kan je niet vergelijken, elke editie heeft haar eigenschappen. Het voetbal op het terrein maakte deze Wereldbeker zo bijzonder. De lat ligt erg hoog", evalueert Sepp Blatter het WK in Brazilië.

  "Dit was mijn tiende Wereldbeker, mijn vijfde als FIFA-voorzitter. De hoge kwaliteit van het voetbal en de intensiteit tijdens de matchen maakten deze Wereldbeker zo speciaal."

  "In het begin van het toernooi heb ik veel aanvallend voetbal gezien, van een erg hoog niveau. De voorbije edities leek het wel of iedereen bang was om te verliezen. Dat was nu niet meer het geval. We hebben veel doelpunten en veel kansen gezien."

  "In de tweede ronde werd het tactischer en berekender, maar telkens met veel inzet. Het voetbal heeft gewonnen, dankzij de hoge kwaliteit op het terrein."

  "9,25 op 10"

  Vier jaar geleden gaf Sepp Blatter een 9 op 10 voor het WK in Zuid-Afrika. "Nu 9,25 op 10", antwoordt de 78-jarige Zwitser met een brede lach. "Niemand is perfect."

  "Erg streng voor Suarez"

  Minpunt in Brazilië was de agressieve actie van Luis Suarez. Het kostte de Uruguayaanse topspits een schorsing van vier maanden.

  "Als voetballer vind ik dat een erg strenge straf, maar de onafhankelijke disciplinaire commissie heeft die beslissing genomen. En die beslissing moet ik respecteren", stelt Blatter.

  "Ik hoop dat Suarez er snel weer staat. Voor zijn schorsing heeft hij ook veel moois laten zien op het terrein. Technisch heeft hij bijzonder hoge kwaliteiten."

  "Suarez gaat nu bij een van de grootste clubs (Barcelona, red.) aan de slag. Ik ben zeker dat hij daar opnieuw zijn plaats vindt in het voetbal."

  "Messi de beste? Ik was ook verrast"

  Sepp Blatter over Lionel Messi, verkozen tot Beste Speler van het WK: "Ik was zelf verrast dat hij die prijs kreeg, maar in het begin van het toernooi was hij erg beslissend. Argentinië heeft de finale gehaald dankzij de doelpunten van Messi."