• home
 • video
 • pas verschenen

  Daryl Janmaat trekt naar Newcastle United

  Janmaat (links) wordt de vierde Nederlander bij Newcastle United.

  De Nederlandse international Daryl Janmaat verruilt Feyenoord voor Newcastle United. De transfer van de bijna 25-jarige verdediger naar de club uit de Premier League is volgens verschillende media rond. Janmaat moet nog wel de medische keuring ondergaan.

  De rechtsback was afgelopen weken actief met het Nederlandse elftal, dat als derde is geëindigd op het WK in Brazilië. Janmaat speelde zich daar in de kijker. Volgens de Nederlandse publieke omroep NOS ontvangt Feyenoord een transfersom van 6 miljoen euro. Zijn contract bij de Rotterdammers liep nog tot medio 2015.

  Feyenoord raakte deze zomer ook al spits Graziano Pellè kwijt. De veel scorende Italiaan heeft getekend bij Southampton, de nieuwe club van trainer Ronald Koeman. Janmaat treft bij Newcastle United onder anderen landgenoten Tim Krul, Siem de Jong en Vurnon Anita.