• home
 • video
 • pas verschenen

  Contador verlaat Tour met gebroken scheenbeen

  Alberto Contador stond meer dan 4 minuten stil aan de kant.

  Na Chris Froome geeft ook Alberto Contador er vroegtijdig de brui aan in de Tour. De Spanjaard viel in de afdaling, probeerde het nog even, maar gaf toch op. Een röntgenfoto maakte duidelijk dat hij zijn scheenbeen heeft gebroken.

  Door de regen lag de afdaling van de Petit Ballon er spekglad bij. Tiago Machado, de nummer drie in de stand, ging eerst zwaar onderuit, niet veel later gevolgd door Alberto Contador.

  Een gelaten Contador liet zijn gehavende rechterknie verzorgen en stapte na wat soebatten toch weer op de fiets, maar zijn achterstand op het peloton met gele trui Gallopin en Nibali was al opgelopen tot vier minuten.

  Zijn ploegmaats namen Contador op sleeptouw, maar het was nooit meer van harte. Na even overleggen met manager Bjarne Riis kneep Contador zijn remmen dicht.

  Aan de streep werd meteen een röntgenfoto getrokken. "Hij heeft zijn scheenbeen gebroken", verklaart Steven de Jongh, ploegleider bij Tinkoff. "Het schijnt geen slechte breuk te zijn, maar hij moet wel geopereerd worden."

  "Eigenlijk is hij twee keer gevallen", verduidelijkt de Nederlander. "Toen hij terugkwam van de eerste val, schoot zijn hand van zijn stuur en die tweede val was de doodsteek. Hij was toen aan het achtervolgen op de fiets van Roche."

  Froome: "Afspraak aan de start van de Vuelta"

  De Tour verliest met Alberto Contador opnieuw een favoriet en meteen ook de laatste ex-winnaar. Eerder hadden Andy Schleck (na rit 4) en Chris Froome (na rit 5) de handdoek in de ring gegooid.

  Froome betuigde alvast zijn medeleven via Twitter. "Een zwaar verlies voor de Tour. Herstel goed, Alberto, en ik hoop je te zien aan de start van de Vuelta." Eerder had Contador een soortgelijke tweet de wereld ingestuurd na de val van Froome.