• home
 • video
 • pas verschenen

  Bjarne Riis: "Nog onduidelijk of Contador Vuelta kan rijden"

  Riis stond Alberto Contador tot het bittere einde bij.

  Voor Bjarne Riis en Tinkoff-Saxo is het uitvallen van Alberto Contador een jammere zaak. De Spanjaard moet waarschijnlijk onder het mes. "Toch moeten vooruit blijven kijken. Of hij deelneemt aan de Vuelta hangt af van zijn herstel."

  "Alberto heeft zijn scheenbeen gebroken net onder zijn rechterknie. Het is geen ingewikkelde breuk maar waarschijnlijk moet hij wel onder het mes", zegt teammanager Bjarne Riis op de website van Tinkoff-Saxo. "Vanavond blijft hij bij ons. Morgen vliegt hij terug naar Madrid voor verder onderzoek en, indien nodig, een operatie."

  De Tour was voor tweevoudig winnaar Contador het hoofddoel van 2014. "Maar we moeten vooruitkijken", zegt Riis. "Het is nu wel nog te vroeg om te zeggen of Alberto de Vuelta kan rijden. Dat hangt af van zijn herstel en hoe snel hij weer op de fiets kan kruipen om te trainen."