• home
 • video
 • pas verschenen

  Asafa Powell kan weer zonder zorgen sprinten

  Powell neemt op 19 juli al deel aan de KBC Nacht in Heusden-Zolder

  Het Internationaal Sporttribunaal (TAS) heeft zich uitgesproken over de dopingschorsingen van de Jamaicaanse sprinters Asafa Powell en Sherone Simpson. Beide atleten kregen een vermindering van hun schorsing tot zes maanden, een periode die ze al uitgezeten hebben. Nu kunnen ze meteen weer in competitie treden.

  De Jamaicanen kregen van hun nationale antidopingagentschap een schorsing van 18 maanden opgelegd, en gingen daartegen bij het TAS in beroep. Het tribunaal besloot op 18 juni jongstleden al dat de schorsingen van Powell en Simpson (foto) opgeschort werden tot de uitspraken in beroep, en dus konden ze sindsdien al opnieuw in actie komen.

  Nu blijkt dat beiden zich helemaal geen zorgen meer moeten maken om een schorsing. Hun straf wordt door het TAS in beroep herleid tot zes maanden, een periode die ze al uitgezeten hebben.

  De zitting vond plaats in New York. Simpson en Powell hadden allebei strafvermindering tot drie maanden geëist, maar moeten het met wat meer doen. Hun verdediging was gebaseerd op "de geringe aard van de overtreding, veroorzaakt door het eten van met oxilofrine besmet voedsel".

  Door de uitspraak staat Asafa Powell, ex-wereldrecordhouder op de 100 meter, niets meer in de weg om op 19 juli, aanstaande zaterdag, deel te nemen aan de KBC Nacht in Heusden-Zolder.