• home
 • video
 • pas verschenen

  Argentijnen als helden onthaald bij thuiskomst

  Lionel Messi kon zijn landgenoten geen derde wereldtitel schenken.

  Duizenden Argentijnse voetbalsupporters zijn maandag naar de luchthaven van Ezieza, in de buurt van hoofdstad Buenos Aires, afgezakt om de spelers van de Argentijnse nationale ploeg te verwelkomen bij hun terugkeer uit Brazilië.

  Het vliegtuig landde om 10.45u plaatselijke tijd in Buenos Aires. Op de luchthaven, langs de kant van de weg en in het centrum van de hoofdstad verzamelden duizenden supporters om de 23 Argentijnse spelers en bondscoach Alejandro Sabella te feliciteren.

  Nadien trokken de spelers naar hun trainingscentrum, waar er een ontmoeting met presidente Cristina Kirchner op het programma stond.

  Rellen in Buenos Aires

  Een dag na de verloren finale lijkt de ontgoocheling in Argentinië plaats te hebben gemaakt voor trots. Zondagavond kwam het na afloop van de finale in de buurt van de obelisk in de Argentijnse hoofdstad nog tot stevige rellen tussen amokmakers en de ordediensten. Bij die rellen in Buenos Aires liepen zeventig personen verwondingen op, onder wie vijftien politieagenten.