• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne wisselt goed met slecht resultaat af

  Vandoorne is in de eerste plaats derde rijder bij F1-team McLaren.

  Stoffel Vandoorne is tweede geworden in de openingsrace van de Grote Prijs van Oostenrijk in de GP2 Series. Na een knappe inhaalrace bleef alleen de Braziliaan Filipe Nasr buiten schot. Tijdens de tweede reeks op zondag liep het veel minder en werd hij pas 15e.

  Vandoorne startte in Spielberg pas als zesde, maar met een goeie tactische beslissing kon hij heel wat plaatsen inhalen. Vandoorne legde zijn verplichte pitstop al af in de 10 van 40 ronden. 

  Uiteindelijk eindigde de jonge Belg als tweede op 3.8 seconden van Nasr, die van start tot finish aan de leiding reed. De Italiaan Raffaelle Marciello legde beslag op de derde plaats.

  Dankzij zijn tweede plaats stijgt Vandoorne enkele plaatsen in de WK-tussenstand. Met 43 punten staat hij momenteel vijfde. De Brit Jolyon Palmer voert de rangschikking aan voor Felipe Nasr.

  "Goed om opnieuw op het podium van de GP2 te staan. Goeie strategie van het team en enkele goeie inhaalmanoeuvres zorgden voor een tweede plaats", twitterde Vandoorne na de race.

  Zondagreeks werd geen succes

  De tweede race van het weekend in Spielberg liep veel minder voor Vandoorne. De Belg raakte vroeg betrokken bij een race-incident en kon vanuit de achtergrond niet meer oprukken. Hij finishte op de 15e plaats.