• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Gaal: "Geen fair play van de FIFA"

  Louis van Gaal moppert over de "fair play" van de FIFA.

  Nederlands bondscoach Louis van Gaal vindt dat de FIFA "een grapje uithaalt" door zijn team voor Brazilië te laten spelen, dat nochtans in groep A uitkomt. Hierdoor kan het gastland zelf kiezen tegen wie het wil spelen in de achtste finales.

  Nederland bikkelt morgenavond in zijn derde en laatste groepsmatch met Chili om groepswinst. De match wordt 4 uur vóór de matchen in groep A gespeeld. Hierdoor weet Nederland niet op voorhand wie het in de achtste finales treft bij winst of verlies.

  Een regeling die vooral in de kaart speelt van gastland Brazilië, zo beseft ook Louis van Gaal. "Je ziet voor de wedstrijden steeds van die reclamestuntjes van de FIFA over fair play, maar dan moeten ze niet dit soort grappen uit gaan halen. Dit is geen fair play."

  "Maar we focussen ons hoe dan ook op een overwinning tegen Chili. We gaan dus voluit voor groepswinst. Ik ga ervan uit dat Brazilië nadien dan zijn sportieve plicht wel zal doen."