• home
 • video
 • pas verschenen

  Rosberg verstevigt zijn leidersplaats in Oostenrijk

  Rosberg blijft Hamilton voor.

  Nico Rosberg heeft zijn derde overwinning van het seizoen behaald. De WK-leider bleef in GP van Oostenrijk nipt zijn ploegmaat Lewis Hamilton voor. Williams-rijder Valtteri Bottas werd derde, goed voor de eerste podiumplaats in zijn carrière.

  Het F1-circuit in Spielberg, de vroegere A1-ring, is sinds 2011 in handen van Red Bull-baas Dietrich Mateschitz. De omloop is de thuisbaas van het gelijknamige F1-team, maar veel plezier beleefde Red Bull niet aan zijn "eigen" Grote Prijs.

  Regerend wereldkampioen Sebastian Vettel kreeg al in de tweede ronde af te rekenen met een haperende motor. De Red Bull-rijder moest even later de strijd staken, de Duitser blijft zo kwakkelen dit seizoen.

  Massa, verrassend de snelste in de kwalificaties, kon zijn poleposition niet verzilveren. De Braziliaan moest terrein prijsgeven in de pits en liet zich al vroeg in de race kinderlijk eenvoudig passeren door Hamilton.

  Nochtans beschikte Williams overduidelijk over de snelste wagen op de Red Bull-ring, maar Mercedes had een beter tactisch plannetje waarvan Rosberg en Hamilton profiteerden.

  Rosberg laveerde zijn bolide naar de eerste plaats, goed voor zijn derde overwinning van het seizoen. Zijn ploegmaat Hamilton kwam in de slotronde nog heel dicht, maar moest uiteindelijk vrede nemen met de tweede stek.

  Bottas bezorgde Williams zijn beste resultaat van het seizoen met zijn derde plaats. Voor de Fin was het ook meteen de eerste podiumplaats in zijn carrère.