• home
 • video
 • pas verschenen

  Odoi: "Geen emotionele gesprekken met Mertens tijdens WK"

  Denis Odoi: "Oei, ben ik Barry vergeten."

  Denis Odoi is een van de beste vrienden van Dries Mertens en houdt dan ook contact met hem tijdens het WK. "Al wil ik hem ook niet te veel storen", zegt Odoi, die toegeeft "soms in slaap te vallen tijdens de matchen".

  "Ik volg het WK niet zo intensief", zegt Denis Odoi. "Op vakantie in New York heb ik een paar matchen half gezien. Nu zijn we met Lokeren weer aan de voorbereiding begonnen en trainen we twee keer per dag. Dan durf je al eens in slaap te vallen tijdens een match."

  Leeft het WK ook wat bij Lokeren? "Als er een land speelt van iemand uit de ploeg, wordt er de dag erna over gesproken. Met Dutra over de slechte match van Brazilië tegen Kroatië bijvoorbeeld."

  "We hebben ook Belgen in de ploeg en een Ghanees, maar voor de rest toch niet zo veel WK-gangers. (na wat hulp) En Barry (Copa), natuurlijk! Dat komt omdat hij er niet bij is. We zullen er wel met hem over praten als hij terug is. Ik hoop dat hij ver geraakt."

  Wie kon Odoi het meest bekoren tot nu toe? "Costa Rica. Omdat we er niets van verwacht hadden, maar ook omdat het tof voetbal speelt. Vrij en onbevreesd. Het heeft zich verdiend geplaatst."

  De Rode Duivels zouden in de luxepositie kunnen komen dat ze zelf kunnen kiezen tegen wie ze in de achtste finales uitkomen. "Maar ze moeten spelen om eerste te worden. Ik denk niet dat het waarschijnlijk is dat Duitsland tweede wordt. Het beste zou de VS zijn, omdat we al tegen hen gewonnen hebben. Ghana wordt moeilijker, want is fysiek sterker."

  "Dries stuurde me daarnet al een foto door van mij met zijn truitje"

  Denis Odoi liet zich tijdens de tv-uitzending niet alleen opmerken door zijn snedige replieken, hij viel ook op met zijn Napoli-truitje van Dries Mertens. "Ik heb een paar keer contact gehad met Dries tijdens het WK, maar ik wil hem ook niet te veel storen."

  "Na zijn goal heb ik hem natuurlijk een berichtje gestuurd. Hij stuurde mij daarnet ook al een foto op van mij met zijn truitje. Hij had blijkbaar gezien dat ik dat aanhad. Maar voor de rest hebben we geen emotionele gesprekken of zo."