• home
 • video
 • pas verschenen

  Nadal: "Wimbledon is het gevaarlijkste toernooi"

  Nadal won zijn laatste Wimbledontitel in 2010.

  Met zijn negende Roland Garros-titel op zak trekt Rafael Nadal met vertrouwen naar Wimbledon. De Spanjaard wil zich weer tonen op het gras in Londen, na zijn vroege uitschakeling in 2012 en 2013. "Mijn motivatie is altijd heel groot op Wimbledon."

  Nadal strijdt vanaf maandag voor zijn derde titel op Wimbledon. Met een eindoverwinning zou de Spanjaard over Pete Sampras springen in de ranglijst met meeste grandslamzeges. Momenteel delen ze de tweede plaats met veertien titels.

  "Maar dat verandert niets aan mijn motivatie. Ik wil me altijd bewijzen aan de top. En spelen op Wimbledon zorgt vanzelf voor motivatie", zegt Nadal.

  Maar vorig jaar verloor Nadal in de openingsronde tegen onze landgenoot Steve Darcis en in 2012 was de Tsjech Lukas Rosol te sterk in de tweede ronde. Ook de voorbereiding verliep niet vlekkeloos met een nederlaag tegen Dustin Brown (foto) op het grastoernooi van Halle.

  "Ik heb de laatste jaren niet veel op gras gespeeld. Het is niet zo dat ik vanaf nul moet beginnen, maar het voelt wel een beetje als een nieuwe start. Wimbledon is het gevaarlijkste toernooi van het jaar. Door de ondergrond is het soms onmogelijk om wedstrijden te controleren.”

  De nummer één van de wereld treft in de eerste ronde de Slowaak Martin Klizan.