• home
 • video
 • pas verschenen

  Maradona steekt middenvinger op naar bondsvoorzitter

  Diego Maradona: "Grondona is een debiel."

  Er gaat geen WK-dag voorbij of Diego Maradona eist een plek in de schijnwerpers op. Nu kreeg Pluisje het aan de stok met de Argentijnse bondsvoorzitter. Hij diende hem van antwoord met een middenvinger.

  Bondsvoorzitter Julio Grondona is, net als Diego Maradona zelf, een icoon van het Argentijnse voetbal. Grondona zit al sinds 1979 op zijn troon en won in die periode onder meer het WK 1986, met dank aan Maradona.

  Maar de liefde is sindsdien wel danig bekoeld. In Argentinië leeft het bijgeloof dat Diego Maradona de nationale ploeg ongeluk brengt. Toen de superster iets voor het einde van de match het stadion verliet (foto) en even later Lionel Messi Argentinië bevrijdde, was dat koren op de molen voor de bijgelovigen.

  Grondona verklaarde na de match tegen Iran dat Argentinië kon scoren omdat Pluisje het stadion al verlaten had. "Hij is een debiel", kookte Maradona van woede in het tv-programma "De Zurda", en hij deed er een middenvinger bovenop.

  "De zege was de verdienste van Messi en niet het gevolg van mijn vroegtijdig vertrek. Ik wil nog aan Grondona zeggen dat alles wat ik bezit, verdiend heb door hard te werken. Hij heeft alles verworven via de FIFA."