• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany: "Hoe win je van deze Rode Duivels?"

  Kompany: "Hopelijk zien we elkaar terug in Maracana..."

  Vincent Kompany zag ook dat de Belgen het moeilijk hadden. "Maar onze organisatie is onze grootste kwaliteit. We lazen de match uitstekend. En dat voor zo'n jonge groep."

  "Ik ben heel tevreden", reageerde Vincent Kompany opgelucht bij Peter Vandenbempt. "Zeker als je kijkt hoeveel moeilijkheden verschillende kleppers hebben om uit hun groep te geraken."

  "Dat we de internationale pers nog niet overtuigd hebben, interesseert me niet. Onze organisatie is onze grootste kwaliteit en we hebben in beide matchen toch enkele flitsen getoond. De vraag is: hoe win je van deze Rode Duivels? Dat nemen we mee naar de knockoutfase."

  "Ik vind dat we de wedstrijd uitstekend gelezen hebben. Voor zo'n jonge groep waren we enorm professioneel. Het is knap dat we rustig zijn gebleven en we beseften dat een 0-0 ook niet slecht was."

  "Ik ben blij dat Origi hier zijn eerste goal heeft gemaakt. Hij blijft er ook heel rustig onder en heeft nog veel progressiemarge." Met de ontevreden Lukaku heeft België mogelijk wel een probleem.

  "De groep heeft nog 200% vertrouwen in Romelu", zegt de aanvoerder. "Iedereen probeert er het beste uit te halen. Een aanvaller leeft van momenten. We zullen Romelu nog nodig hebben op dit WK", zegt Kompany, die aan het einde van het interview de hoop uitsprak om Vandenbempt nog een tweede keer in de catacomben van Maracana (enkel de finale vindt er nog plaats) te spreken.