• home
 • video
 • pas verschenen

  Eddy Snelders: "Kunnen Rusland pijn doen met onze lengte"

  Eddy Snelders: "Onze lengte kan het verschil maken."

  Hoe moeten de Rode Duivels de Russen slopen en waar moeten de Belgen zelf voor uitkijken? Sporza-analist Eddy Snelders heeft een kort scoutingsrapport opgemaakt.

  Wat is de sterkte van Rusland?

  Snelders: "Het is een ploeg die heel collectief acteert en over veel loopvermogen beschikt. Ze zijn snel in de omschakeling naar hun aanvallers. Het probleem is wel dat ze de laatste tijd moeilijk tot scoren komen."

  Welke Russische speler moeten we in de gaten houden?

  Snelders: "Vooral Kerzjakov, die ik na zijn doelpunt tegen Zuid-Korea nu wel aan de aftrap verwacht. De laatste maanden is hij zowat de enige die de weg naar doel vindt. Voor het overige beschikt Rusland over goeie flankspelers."

  Waar kan België Rusland pijn doen?

  Eddy Snelders: "Rusland is een goed geoliede machine die goed terugplooit, maar het is niet de snelste ploeg. Als België de bal verovert en snel kan omschakelen, liggen er mogelijkheden in de rug van Berezoetski en Ignasjevitsj, de twee centrale verdedigers, want zij zijn niet zo wendbaar."

  "Een tweede mogelijkheid om de Russen pijn te doen is de hoge bal in hun 16 meter pompen. Berezoetski en Ignasjevitsj zijn beiden ongeveer 1,86 meter, maar hun ploegmaats zijn kleiner. Met onze lengte - België is samen met Duitsland de langste ploeg op dit WK - kunnen we waarschijnlijk iets doen op stilstaande fases en centers voor doel."