• home
 • video
 • pas verschenen

  Cordoba keert na 42 jaar terug naar Primera Division

  De fans van Las Palmas stonden al klaar om de promotie te vieren.

  Voetbalclub Cordoba keert na 42 jaar terug op het hoogste niveau in Spanje. De club van trainer Albert Ferrer dwong de promotie af in de slotseconden van de play-offs.

  Normaal gesproken had Cordoba niet mogen deelnemen aan de playoffs voor promotie naar de Primera Division. Het werd pas zevende in de tweede klasse, maar omdat Barcelona B niet mocht stijgen, kreeg Cordoba toch een kans.

  Die kans greep de ploeg met twee handen. Eerst versloeg Cordoba Real Murcia. In de finale van de play-offs ging Las Palmas voor de bijl. De heenwedstrijd in Cordoba eindigde op 0-0. In de terugmatch kwam Las Palmas vlak na de rust 1-0 voor. Die stand stond na 90 minuten nog altijd op het scorebord.

  De supporters van Las Palmas stonden al aan de rand van het veld klaar om de promotie te vieren, maar dat was buiten Ulises Davila gerekend. De huurling van Chelsea maakte nog gelijk in de 93e minuut en dus speelt Cordoba volgend jaar in de Spaanse eerste klasse.

  Eerder promoveerden al Eibar en Deportiva La Coruna.