• home
  • video
  • pas verschenen

    "Mijn favoriete WK-moment blijft België-Sovjet-Unie in 1986"

    Elke dag graven onze Sporza-commentatoren in hun rijke WK-ervaringen. Vandaag komt Geert Heremans aan de beurt. We vroegen hem welke wedstrijd of welk moment bij hem nu nog altijd emoties losweekt. Lang hoefde Geert niet na te denken.

    België-Sovjet-Unie staat niet alleen in het Belgische geheugen gegrift door de 4-3-overwinning van de Duivels, ook het doorleefde commentaar van Rik De Saedeleer is intussen cultureel erfgoed.

    "Hier se Gerets, daar se Demol. Hahahaha. Hahahahaaa... Ik hoop toch dat ze die jongens niet naar Siberië sturen. Ze verdienen dat niet. Ze hebben een goeie ploeg... Santitaar Santitaar. Nico Claesen!", zijn enkele uitspraken van de legendarische commentator.