• home
 • video
 • pas verschenen

  Zulte Waregem strikt twee jeugdinternationals

  Aneke (foto) is één van de twee nieuwe jonkies bij Zulte Waregem.

  Zulte Waregem heeft zich versterkt met middenvelder Chuks Aneke (Arsenal) en verdediger Sefa Isçi (Anderlecht). Beide neofieten zijn jeugdinternationals.

  Chuks Aneke maakte de overstap van Arsenal en komt vooral op het middenveld tot zijn recht. De 20-jarige Engelsman rijpte vorig jaar - in de League One - bij Crewe Alexandra, waarvoor hij afgelopen seizoen 17 keer de weg naar het net vond. 

  "Dit is een mooie kans voor mij die ik met beide handen wil grijpen", zegt Aneke. "Ik denk dat het Belgische voetbal past bij mijn speelstijl. Zulte Waregem geeft kansen aan jongeren en daarom is dit een logische keuze."

  Sefa Isçi (foto), de tweede aanwinst, is een verdediger die zowel rechts als centraal uit de voeten kan. Hij was Belgisch jeugdinternational van de U15 tot de U18, maar daarna besliste hij om voor de Turkse nationale ploeg uit te komen.

  "Ondanks enkele mooie aanbiedingen uit het buitenland heb ik gekozen voor de Belgische competitie", vertelt Isçi. "Het is een grote eer om te mogen samenwerken met Francky Dury. Ik sta te popelen om me te bewijzen bij Zulte Waregem."