• home
 • video
 • pas verschenen

  Zes vingers kruisen voor zesde Braziliaanse wereldtitel

  Veertien leden van de Braziliaanse familie Da Silva zijn geboren met zes vingers aan elke hand en zes tenen aan elke voet. De Brazilianen zien er een teken in dat de zesde wereldtitel van Brazilië, zeker in eigen land, nabij is.

  De Da Silva's, die in de buurt van hoofdstad Brasilia wonen, zijn trots op hun extra vingers en tenen. Ze geloven dat zij de Braziliaanse ploeg naar een zesde wereldtitel kunnen stuwen. "Wij sturen zoveel energie naar de Braziliaanse ploeg en zijn ervan overtuigd dat ze die energie voelen op het veld", zegt de 28-jarige Ana Carolina Santos da Silva.

  De 15-jarige Joao de Assis da Silva voetbalt zelf, als doelman. "En ik geloof dat het mij helpt dat ik zes vingers aan elke hand heb", zegt hij. "Ik heb een betere controle over de bal. Mijn handen zijn groter, waardoor ik makkelijker ballen boven mijn hoofd kan plukken."

  Het eerste familielid bij wie polydactylie werd vastgesteld, was de overgrootmoeder van Joao. En volgens grootmoeder Silvia voelen de familieleden met zes vingers geen schaamte. "Nee, het zijn zelfs de leden met maar vijf vingers die zich uitgesloten voelen", lacht ze.