• home
 • video
 • pas verschenen

  Wout Wijsmans trekt naar Fenerbahçe

  Wijsmans haalde met Peking de titel binnen in China.

  Topvolleyballer Wout Wijsmans (36) trekt na een avontuur bij Peking terug naar Europa. Hij tekende een contract bij de Turkse topploeg Fenerbahçe. In China was hij amper een jaar aan de slag na een overstap van de Italiaanse grootmacht Cuneo, maar hij speelde er wel kampioen.

  Wijsmans moet bij Fenerbahçe een van de sterkhouders worden. Hij begon zijn professionele carrière in 1999 bij Maaseik en trok een jaar later naar Italië. Daar maakte hij het mooie weer bij Ferrara en Macerata, waarna topclub Cuneo hem inlijfde.

  Hij speelde er tien seizoenen van 2003 tot 2012 en was er de laatste drie jaren zelfs kapitein. Wijsmans verkoos in 2010 ook de Italiaanse nationaliteit boven de Belgische.

  Dit jaar verdwijnt Cuneo overigens uit de Italiaanse hoogste klasse na het afhaken van hoofdsponsor Lunetti.