• home
 • video
 • pas verschenen

  Vertonghen: "In de lucht zijn we misschien het beste team ter wereld"

  Vertonghen sprak gisteren met de pers.

  Jan Vertonghen was met een penaltyfout bijna de kop van Jut in de wedstrijd tegen Algerije. Maar vanaf nu telt alleen de volgende match tegen Rusland. "Het is de bedoeling ons zo snel mogelijk te kwalificeren", zei Vertonghen op een persmoment.

  Vertonghen lag tegen Algerije met een domme trekfout aan de basis van de penaltygoal van Feghouli. "Ik was natuurlijk opgelucht dat we toch nog wonnen", zegt hij. "Op een WK is het belangrijk om goed te beginnen aan het toernooi. Als team hebben we dat ook gedaan, zeker als je naar het resultaat kijkt."

  Daarmee is de bladzijde voor Vertonghen definitief omgedraaid. Zondag tegen Rusland kunnen de Belgen zich al plaatsen voor de volgende ronde.

  "Op voorhand was het de bedoeling om ons zo snel mogelijk te kwalificeren. Het resultaat tussen Rusland en Zuid-Korea heeft ons natuurlijk geholpen. Nu is het aan ons om de wedstrijd tegen Rusland te winnen."

  Marc Wilmots wees op de persconferentie op het gebrek aan lengte in de Russische ploeg. Daar kunnen de Belgen misschien het verschil maken.

  "Dat zou inderdaad kunnen", zegt Vertonghen. "Op training zeggen we wel vaker dat wij misschien het sterkste team ter wereld zijn in de lucht."

  "We hebben zeker acht of negen jongens die goed zijn met het hoofd. We scoren nog niet vaak op die manier, maar we zouden er eigenlijk vaker ons voordeel mee moeten doen."

  "De Russische bondscoach Fabio Capello staat bekend als iemand die vanuit de organisatie speelt. We zullen daar dus sowieso iets op moeten vinden. Wat? Dat moet de trainer bepalen." 

  "Ik ben ambitieus, maar realistisch voor het vervolg"

  Voor Romelu Lukaku is dit WK geslaagd als België zich tot wereldkampioen kroont. Wanneer zal Vertonghen tevreden zijn? "Romelu houdt wel van een ambitieuze uitspraak", lacht Vertonghen. "Ik ben ook wel ambitieus, maar ook realistisch. Met Spanje is al een topfavoriet naar huis, dat geeft aan hoeveel sterke teams hier zijn."

  "In de volgende rondes hangt alles af van onze tegenstanders. Voorlopig maken de Zuid-Amerikaanse teams veel indruk. Chili en Uruguay bijvoorbeeld hebben fysieke kracht, een groot strijdershart en een of twee supersterren."