• home
 • video
 • pas verschenen

  Verheyen: "Latijns-Amerikanen spelen meer met hun hart"

  Verheyen: "Latijns-Amerikanen spelen net iets meer met hun hart."

  Gert Verheyen had in Diabo een verklaring voor het succes van de Latijns-Amerikaanse landen op het WK. "Voor je land spelen betekent daar net iets meer. Dat zie je tijdens de volksliederen of het interview van Luis Suarez na de wedstrijd tegen Engeland."

  De gasten van Diabo kregen de vraag voorgeschoteld of de Latijns-Amerikaanse landen hun goeie prestaties te danken hebben aan het zware seizoen van de Europeanen. "Bryan Ruiz, de sterspeler van Costa Rica, speelt ook in Europa", zei Wesley Sonck, "dus daar zal het niet aan liggen."

  Volgens Gert Verheyen heeft het te maken met de beleving van de spelers. "Ze spelen net iets meer met het hart. Je ziet dat na de wedstrijd in het interview van Suarez of tijdens die volksliederen. Voor uw land spelen betekent daar net iets meer."

  Jan Mulder: "Ik heb in Marseille voor de wedstrijd Argentinië-Nederland, met dat schitterende doelpunt van Bergkamp, de spelersbussen zien aankomen. Bij Nederland was het doodstil. Argentinië reed met een halfopen bus, met Batistuta die halfnaakt op een gitaar speelde, het stadion binnen."