• home
 • video
 • pas verschenen

  UCI keurt hervorming Wereldbeker veldrijden goed

  Vorig jaar won Lars van der Haar de Wereldbeker veldrijden.

  De UCI heeft de Wereldbeker veldrijden drastisch hervormd. Vanaf volgend jaar krijgt de hele top 50 van de UCI-ranking automatisch startrecht in het regelmatigheidscriterium. "Dit vergemakkelijkt mijn job aanzienlijk", zegt bondscoach Rudy De Bie.

  "Vroeger kon ik afhankelijk van wie leider was maximaal zeven of acht renners afvaardigen. Dat leidde automatisch tot spanningen", zegt De Bie in Het Belang van Limburg.

  De wijziging van het reglement is volgens de bondscoach ook een goede zaak voor buitenlandse organisatoren. "Renners die flirten met de top 50 zullen makkelijker naar een buitenlandse wedstrijd afzakken omdat ze daar meer punten kunnen halen. Een goede zaak voor de internationalisering van de sport."

  Toch zullen niet alle Belgen zomaar starten in de wereldbekercompetitie bij de profs denkt De Bie. "Veel Belgen die in de top 50 van de UCI staan, zijn nog jonger dan 23 jaar en ik denk dat zij de beloftecompetitie zullen verkiezen boven een deelname bij de profs."

  Vorig jaar won de Nederlander Lars van der Haar (kleine foto) de Wereldbeker voor de Duitser Philipp Walsleben en Niels Albert.