• home
 • video
 • pas verschenen

  Tom Van Damme herkozen als voorzitter van de Belgische wielerbond

  Van Damme begint aan zijn tweede termijn als bondsvoorzitter.

  Tom Van Damme blijft ook de komende vier jaar voorzitter van de Koninklijke Belgische wielerbond (KBWB). Hij werd vandaag met unanimiteit herkozen voor een tweede termijn van vier jaar aan het hoofd van de wielerbond.

  Van Damme is sinds juni 2010 actief als voorzitter van de Belgische wielerbond. Hij haalde het toen bij de verkiezing voor Marc Van der Perre en Roland Hoylaerts. Deze keer was hij de enige die zich kandidaat had gesteld.

  "Het was een herverkiezing met applaus", zegt de trotse bondsvoorzitter. "Het doet deugd om vast te stellen dat zoveel mensen achter mij staan en ik met unanimiteit ben herkozen."

  De uitdagingen die Van Damme zich stelt, zijn niet gering. "Ik wil het goede werk dat we de voorbije jaren hebben gedaan met de KBWB vanzelfsprekend voortzetten", zegt hij.

  "Voorts wil ik de wielerbond verder moderniseren, het jeugdwielrennen nieuwe impulsen geven en de samenwerking met de beide vleugels optimaliseren. De uitdagingen waar het wielrennen vandaag mee wordt geconfronteerd, zijn groot", klinkt Van Damme ambitieus.

  Van Damme: "Vrijwilligers enthousiast maken voor het wielrennen"

  "Het is een maatschappelijk probleem waar veel sectoren mee geconfronteerd worden, maar het is wel van belang om vrijwilligers enthousiast te maken voor het wielrennen", geeft Van Damme ook nog mee.

  "Ook het belang van de nationale ploeg mag niet onderschat worden. Die moet een stevig geheel blijven. Tot slot wil ik onze sterke positie op internationaal niveau niet alleen behouden, maar ook verstevigen."