• home
 • video
 • pas verschenen

  Sonck: "Wilmots kan niet rond Mertens en Fellaini"

  Sonck: "Raar dat De Bruyne pas één dag voor Zuid-Korea zijn positie kende."

  Wesley Sonck had in Diabo een duidelijke mening over de rol van 'supersubs' Mertens en Fellaini tegen Rusland en de liesblessure van Kompany. "Dembele en Chadli zullen eruit gaan. Met Vermaelen en Lombaerts hebben we ook twee vervangers voor Kompany."

  "Ik denk dat Marouane (Fellaini) en Dries (Mertens) gaan spelen in de plaats van Chadli en Dembele", zei Sonck in Diabo op Canvas. "Na hun invalbeurt tegen Algerije kan WiImots niet meer rond die twee. De Bruyne zal naar het midden verschuiven en Mertens begint op de rechterkant."

  De ex-spits van onder andere Genk en Ajax vindt het vreemd dat Kevin De Bruyne (foto) pas één dag voor de wedstrijd tegen Zuid-Korea wist dat hij op rechts zou starten. "Het kan wel eens gebeuren dat een trainer een idee heeft en zijn plan wil veranderen. Al vind ik het wel raar dat je in de vijf weken voorbereiding Kevin heel de tijd centraal laat spelen, maar dat zijn de keuzes van de trainer."

  Sonck ziet het liefst Lukaku starten tegen Rusland. "Hij heeft krediet opgebouwd. Het is niet omdat hij een mindere wedstrijd heeft gespeeld, dat hij vervangen moet worden. Hij moet proberen om zijn kwaliteiten tegen Rusland te gebruiken. Al is Origi ook wel fantastisch ingevallen."

  "Lombaerts en Vermaelen staan klaar"

  Over de liesblessure van Kompany: "Het zou dom zijn om een risico te nemen met Vincent, want het is nog maar de tweede wedstrijd. Als hij nu speelt en zich echt blesseert, met een verrekking of een scheurtje, dan is het WK waarschijnlijk voorbij voor hem."

  "We hebben met Lombaerts en Vermaelen jongens achter de hand die ook kwaliteiten hebben. In interviews zijn ze nu misschien wat cynisch, maar geloof me: ze staan klaar om in te vallen wanneer het nodig is."