• home
 • video
 • pas verschenen

  Massa begint vanaf poleposition in GP Oostenrijk

  Voor Massa is het de eerste pole van het seizoen.

  Williams heeft de kwalificaties van de Grote Prijs F1 van Oostenrijk gedomineerd. Felipe Massa klokte de snelste tijd en verovert zo zijn eerste pole van het seizoen. Zijn Finse teammakker Valtteri Bottas was verrassend de op één na snelste.

  Op de vroegere A1-ring haspelde Felipe Massa zijn snelste ronde af in 1'08"759, waarmee hij zijn Finse ploegmaat Valtteri Bottas (1'08"846) te snel af was. Voor de Braziliaan is het de zestiende poleposition in zijn carrière.

  Door de hegemonie van Williams staat er voor het eerst dit seizoen geen Mercedes op de eerste startplaats. WK-leider Nico Rosberg klokte de derde tijd. Lewis Hamilton werd pas negende, nadat hij tijdens de laatste sessie van de baan geraakt was.

  Wie ferm onder de verwachtingen bleef, was Sebastian Vettel. Met een dertiende tijd in de tweede kwalificatiesessie moet de viervoudige wereldkampioen starten vanaf de zevende rij.