• home
 • video
 • pas verschenen

  Kozlov: "Oppassen voor omschakeling Rode Duivels"

  Aleksej Kozlov zat tegen Zuid-Korea de hele wedstrijd op de bank.

  De Russische verdediger Aleksej Kozlov heeft een plan om de counters van de Rode Duivels tegen te houden. "We moeten snel aanvallen en hun spelers terugduwen. Gevaarlijke spelers, zoals Eden Hazard, moeten we als ploeg opvangen."

  De 27-jarige verdediger van FC Koeban kwam tijdens de eerste WK-match van Rusland tegen Zuid-Korea niet van de bank. De kans is dan ook klein dat hij speelkansen krijgt tegen de Belgen. Toch heeft Kozlov een duidelijke mening over de manier waarop zijn ploeggenoten zondag in Rio moeten spelen.

  "België heeft tegen Algerije laten zien dat het levensgevaarlijk is in de omschakeling. Het is aan ons om te beletten dat ze kunnen counteren. Wij moeten snel aanvallen, zodat hun spelers naar achteren worden geduwd."

  De Rus is op zijn hoede voor het individuele talent van spelers zoals Hazard. "Je moet oppassen met dat soort spelers. Veel zal afhangen van de opstelling van onze ploeg. Als je geconcentreerd en goed voorbereid bent, kan je tegen iedereen spelen."

  Kozlov speelt bij het 'kleinere' Russiche Koezan, maar werd toch geselecteerd door Russisch bondscoach Fabio Capello (foto). "Ik ben hem zeer dankbaar voor deze kans. Het is heel gemakkelijk om met hem te werken. Hij legt zijn tactiek heel helder uit en hecht veel belang aan de details. We raken gewend aan zijn manier van werken en zijn nu gedisciplineerder."