• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany beslist na laatste training: "Maar ik voel me goed"

  Net als voor de match tegen Algerije fungeerde Vincent Kompany als spreekbuis aan de zijde van bondscoach Wilmots. De aanvoerder van de Duivels lijkt nagenoeg verlost van zijn blessureperikelen. En ook Kompany is onder de indruk van het legendarische Maracana-stadion.

  Vlak voor de persconferentie had Vincent Kompany in het gezelschap van de technische staf al kennisgemaakt met het Maracana-stadion. "Ik heb al in heel veel stadions gespeeld, maar samen met Wembley is Maracana toch het meest mythische stadion ter wereld", vertelde Kompany op de persconferentie.

  "Hier spelen is een jongensdroom. Ik heb al veel gerealiseerd in mijn carrière, maar er in Maracana bij zijn, staat nog op mijn lijstje. Toen ik daarstraks (vlak voor de persconferentie, red.) al even op het veld stond, was het al een eer. Maracana leek altijd ver weg, maar hier staan we eindelijk. Ik hoop er morgen te kunnen spelen."

  Kompany heeft het bewust over "hoop", want de liesblessure van de aanvoerder baart de hele natie zorgen. Zal hij er zondag wel of niet bij zijn? "Ik weet eigenlijk niet wat ik wel of niet mag zeggen", klonk het bij Kompany.

  "Maar eerlijk: ik heb de voorbije twee dagen conditioneel hard gewerkt en alles is goed verlopen. Ik train vandaag nog met de groep en als alles goed gaat, zal ik er gewoon bij zijn."

  "Maar in het WK is elke match belangrijk. En in het slechtste geval staan er ook goeie vervangers klaar. Ik voel me goed, maar mijn situatie is niet het belangrijkst."

  "Niet enkel Lukaku moet het voor ons doen"

  De journalisten wilden van Kompany ook weten of de Belgen tegen Rusland wel zullen kunnen overtuigen, iets wat tegen Algerije niet gelukt is. "Ach, je kunt die twee matchen niet vergelijken", zegt de aanvoerder.

  "Tegen Algerije wilden we erg graag winnen. We hebben vooral geleerd dat we ook na een fout het vertrouwen bewaard hebben. Maar tegen Rusland wordt het anders, want zij moeten ook een resultaat halen."

  Een van de tegenvallers tegen Algerije was, althans volgens de buitenlandse media, Romelu Lukaku. Wat vindt Kompany van de kritiek?

  "Hij is nog jong", zegt Kompany. "Hij kan dus nog enkele WK's meemaken. We mogen niet te veel druk op zijn schouders leggen. Het is gewoon belangrijk dat hij voor de ploeg speelt. Hij heeft enorm veel talent, maar we mogen niet enkel aan hem denken om de klus hier te klaren. Enkele oudere spelers dragen, wat dat betreft, meer verantwoordelijkheid."