• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert herovert macht in Ster ZLM Toer

  Gilbert herovert de leiderstrui in de Ster ZLM Toer.

  Philippe Gilbert heeft zijn tweede rit gewonnen in de Ster ZLM Toer. Na de proloog won de ex-wereldkampioen ook de vierde rit op de stuwdam van La Gileppe. Gilbert neemt opnieuw de leiderstrui over van Marcel Kittel.

  De koninginnenrit in de ZML Toer bleef lang op slot. Zeven vluchters gaven de etappe kleur, onder hen Michael Vanthourenhout, Quinten Hermans en Wout van Aert.

  In het peloton werd gewacht tot de voorlaatste beklimming van La Gileppe om in actie te schieten. Stijn Steels, Julien Vermote en Lars Ytting Bak sprongen weg en reden een voorsprong van dertig seconden bij elkaar.

  Maar dat was onvoldoende. Voor de laatste beklimming van La Gileppe kwam alles weer samen en dat was het signaal voor Gilbert om zijn duivels te ontbinden. De enige die enigszins in het spoor van de BMC- renner kon blijven was Tim Wellens. De Duitser Paul Martens werd derde.

  Uitslag rit 4:

  01. Philippe Gilbert187 km in 4u 40'01"
  02. Tim Wellens - op 3"
  03. Paul Mertens - 6"
  04. Gianni Meersman - 10"

  05. Mike Theunissen (Ned)  zelfde tijd
  06. Jean-Pierre Drucker (Lux)
  07. Maurits Lammertink (Ned)
  08. Gianni Vermeersch
  09. Dylan Van Baarle (Ned)
  10. Roy Curvers (Ned)

  Algemeen klassement:

  01. Philippe Gilbert 13u 38'36"
  02. Tim Wellens - op 12"
  03. Gianni Meersman - 18"

  04. Paul Mertens (Dui) - 24"
  05. Thomas Dekker (Ned) - 26"
  06. Dylan Van Baarle (Ned) - 30"
  07. Albert Timmer (Ned) - 30"
  08. Wout Van Aert - 32"
  09. Jos Van Emden (Ned) - 37"
  10. Tijmen Eising (Ned) - 41"

  Gilbert: "Pas zondag is Ster ZLM toer gedaan"

  Na zijn tweede overwinning staat Gilbert dicht bij de eindzege in de Ster ZLM Toer. "Maar ik wil niet op de feiten vooruit lopen. De Ster ZLM Toer is pas zondag gedaan", zei Gilbert.

  "Ik probeerde het samen met mijn teamgenoten als eens op Le Rosier, op 80 kilometer van de eindmeet, maar toen lukte het niet. De wind blies daar uit een totaal verkeerde richting."

  "Ik wist dat zich nog wel mogelijkheden voor gingen doen. Op een iets kortere klim gooide ik nog eens een bommetje, maar daar was de lastigheidsgraad net iets te klein om een kloof te slaan. Ik moest dus maar alles op alles zetten op de slotklim, met succes."