• home
 • video
 • pas verschenen

  Ferrera: "Laten onze sterkhouders niet zomaar gaan"

  Ook in Genk is de voorbereiding gestart.

  Genk-coach Emilio Ferrera heeft vandaag een groot deel van zijn kern weer welkom geheten tijdens de eerste training in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Daarin wil Genk beter doen dan vorig seizoen en dat moet gebeuren zonder al te veel vertrekkers. "We laten de besten niet zomaar los."

  Genk-coach Emilio Ferrera heeft vandaag de spelers die vorig jaar het minste minuten verzamelden, welkom geheten. Ferrera begroette onder anderen Benji De Ceulaer, Brian Hamalaïnen en Jeroen Simaeys al. Wie meer speelde, wordt maandag verwacht. 

  Ook de aanwinsten Christian Kabasele, Laurens Vermijl en Luka Zarandia waren erbij tijdens de eerste oefensessie. "We gunnen de nieuwkomers de tijd om zich aan te passen, ze komen toch bij een grote club terecht. De filosofie bij Genk is om jonge spelers te ontdekken en die heeft vroeger al gewerkt."

  Racing Genk staat voor een seizoen zonder Europees voetbal. Het wil snel weer aansluiten bij de Belgische top, maar kan het z'n belangrijkste pionnen, zoals Jelle Vossen, in Limburg houden? 

  "We hebben ambitie", zegt coach Ferrera op de Genk-site. "Dus zullen we onze sterkhouders zeker niet zomaar laten gaan. Tot nu is enkel Kalidou Koulibaly vertrokken." De Franse verdediger trok voor zo'n 10 miljoen euro naar Napoli. "En we zullen ook al niet overhaast te werk gaan op de transfermarkt."