• home
 • video
 • pas verschenen

  Capello: "Tijd geleden dat België zo sterk was"

  Capello had een felle discussie met een van de journalisten.

  Daags voor de clash met België heeft ook Fabio Capello, de bondscoach van Rusland, de pers getrotseerd. Capello sprak met veel lof over de tegenstander. "Maar ik weet niet of Rusland het spel zal moeten maken", vertelde Capello.

  "Ik heb heel veel respect voor België, maar ik heb ook veel vertrouwen in mijn eigen ploeg", opende Capello zijn gesprek met de media.

  Capello lijkt dus toch wat onder de indruk van de Belgische selectie. "België heeft een sterke en uitgebalanceerde ploeg. Het heeft veel individuele kwaliteiten en is ook sterk op stilstaande fases. Het is een tijd geleden dat België nog zo'n uitstekende spelers heeft gehad. Ook hun coach Marc Wilmots doet het prima."

  België kon in zijn openingsmatch niet overtuigen tegen Algerije, maar dat kon Rusland nog veel minder tegen Zuid-Korea. "België kreeg drie kansen en scoorde twee keer. Het kon niet schitteren. Rusland kreeg ook drie kansen, maar trof maar één keer raak. Er was dus weinig verschil."

  De druk lijkt wel bij de Russen te liggen. "Maar ik weet niet of wij nu het spel moeten maken. De Belgen moeten dat ook, want zij moeten eveneens punten pakken. Ze zullen mijn keeper ook wel aan het werk zetten."

  Het Zuid-Koreaanse doelpunt kwam er na een stevige blunder van die doelman Akinfejev, maar Capello behoudt het vertrouwen in zijn goalie. "Hij is een fantastische keeper en ik heb er geen moment aan gedacht om hem te vervangen."

  Tegen een Russische journalist: "Je bent een leugenaar"

  De Russische media reageerden vlijmscherp na de draw tegen Zuid-Korea. Op de persconferentie in Rio wilde een Russische journalist ook weten waarom de Russen na hun eerste match de supporters niet gegroet hadden.

  Capello gaf de man een uitbrander. "Ik stond zelf op het veld en mijn spelers hebben de fans gegroet. Waarom vertel je zoiets", vroeg Capello zich af. "Iedereen moet weten dat jij een leugenaar bent. Vertel toch de waarheid."

  Aanvoerder: "Zijn veel rustiger dan tegen Zuid-Korea"

  Ook Vasili Berezoetski, de Russische aanvoerder, moest de soms scherpe vragen beantwoorden. "Tegen Zuid-Korea zat er te veel adrenaline in de ploeg. We gaan die partij, net als de match van België, nog wel herbekijken en dan zien we wel wat we beter kunnen doen."

  "We zijn nu in elk geval rustiger. We voelen ons verantwoordelijk voor het hele land, maar er ligt geen druk op onze schouders. We voelen ons erg goed."

  Verdediger Berezoetski moet zich wellicht klaarmaken voor de duels met Romelu Lukaku. "Hij is een schitterende spits, maar de Belgische ploeg bestaat zowat voor de helft uit topspelers. Ook Eden Hazard heeft indruk op me gemaakt."