• home
 • video
 • pas verschenen

  Bjarne Riis: "Wiggins niet selecteren is grote fout"

  Riis: "Alberto Contador is beter dan ooit"

  Een paar weken voor de Tourstart in Leeds is de oorlogsvoering tussen de favorieten begonnen. Bjarne Riis, de ploegleider van Alberto Contador bij Saxo-Tinkoff, haalt op de Deense televisie uit naar het management van Team Sky. "Ik had zonder twijfel een andere aanpak gekozen, maar gelukkig is Sky niet mijn ploeg."

  Volgens Riis had het management van Team Sky beter moeten omgaan met de Britse kopmannen Chris Froome en Bradley Wiggins (foto).

  “Laat ik allereerst zeggen dat Team Sky gelukkig niet mijn ploeg is”, aldus de Deen. “Ik zou zonder twijfel een andere aanpak hebben gekozen. Het is een beetje treurig om te zien dat het zo ver is gekomen en in mijn ploeg zou dat absoluut niet acceptabel zijn.”

  Over zijn eigen ploeg is de Deen wel behoorlijk tevreden. "Alberto Contador is bij ons nog nooit zo goed geweest als nu. Of hij hiervoor nog beter was, kan ik niet zeggen. Maar hij oogt ongetwijfeld bijzonder sterk."