• home
 • video
 • pas verschenen

  Vermaelen: "Wie niet speelt, mag de sfeer niet verpesten"

  Marc Wilmots gaf dinsdag tegen Algerije de voorkeur aan Daniel Van Buyten om samen met Vincent Kompany het hart van de Belgische defensie te bevolken. Thomas Vermaelen viel naast de ploeg, maar de Arsenal-verdediger wil geen keet schoppen. "De meningen van de spelers doen er niet toe."

  België won wel van Algerije, maar Thomas Vermaelen was zichtbaar ontgoocheld dat hij negentig minuten langs de zijlijn moest blijven. "Dat is iedereen die op de bank zit, dat is geen geheim", reageert Vermaelen.

  "Als je de beslissing van de coach hoort, is dat een grote teleurstelling. Je ziet het wel wat aankomen, maar het was toch schrikken. Je hoopt te spelen en je doet op training hard je best."

  "Maar ik ben blij om hier te zijn en probeer ervan te genieten", gaat Vermaelen voort. "Het zijn unieke momenten die je meemaakt. Ik wil dat niet laten verpesten door die plaats op de bank."

  Toch beseft Vermaelen dat hij tegen Rusland misschien ook niet in de basis staat. "Er wordt achteraan weinig gewisseld, dat heb ik ook bij mijn club (Arsenal, red) gezien. Maar ik wil niet te lang stilstaan bij mezelf."

  "We zijn hier als ploeg. Alle Belgen verwachten dat we als ploeg presteren en dus doen de meningen van de spelers er niet toe. Iedere speler heeft gezonde ambitie, maar het gaat over de Duivels en België. Het zou respectloos zijn om het hier als individu te verpesten."

  Wanneer is het WK voor Vermaelen dan geslaagd? "We moeten de groepsfase overleven, anders is het een tegenvaller. Daarna is het afwachten." Durft hij net zoals Lukaku te dromen van WK-winst? "Daarvoor ben je hier. Op een toernooi moet je kwaliteit én geluk hebben. We hopen op die laatste factor en dan kan er veel gebeuren."

  "Manchester United? Geen persoonlijk akkoord"

  Thomas Vermaelen beleefde een erg moeilijk seizoen bij Arsenal. Verschillende bronnen melden dat de verdediger op weg is naar Manchester United. Hij zou zelfs al persoonlijk rond zijn, schrijven Britse media. "Dat klopt niet", zegt Vermaelen overtuigend.

  "Ik begrijp dat daarover gesproken wordt, zeker gezien mijn situatie. Ik heb niet veel gespeeld en ik heb nog maar een contract voor één jaar. Dan komen de geruchten vanzelf. Maar er is geen persoonlijk akkoord. Het zou weer een gebrek aan respect zijn om op dit moment, tijdens het WK, met mijn gedachten bij een transfer te zitten."