• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanden Borre: "Door eigen fouten plaats kwijtgeraakt"

  Antony Vanden Borre stond vrijdag de pers te woord.

  Anthony Vanden Borre heeft het WK voorlopig in de schaduw beleefd. De rechtsachter speelde niet tegen Algerije, maar is wel zichtbaar blij dat hij in Brazilië is. Vrijdag stond hij de pers te woord.

  "Alles gaat heel goed met mij", zegt Vanden Borre. "Het hotel is niet helemaal top, geen overdreven luxe, maar het is zeker goed genoeg. De ploeggeest is wel helemaal top."

  "De meeste spelers kennen elkaar al lang, zelfs van bij de jeugdploegen. Daardoor voelen we ons een beetje als een familie. Dat verklaart ook de vreugde-uitbarsting na het winnende doelpunt tegen Algerije."

  "Door de omstandigheden hadden sommige spelers misschien wat last van zenuwen. Maar na een paar minuten ging dat over en hebben we ons in de wedstrijd gevochten. Je mag ook niet vergeten dat niemand, behalve Daniel Van Buyten, WK-ervaring heeft."

  Zelf bleef Vanden Borre 90 minuten op de bank tegen Algerije. Maar hij legt zich nog niet neer bij die rol.

  "Voor mij is dit WK een beloning voor het werk dat ik heb geleverd het afgelopen jaar. Maar nu ik hier ben, heb ik ook ambitie. Mijn doel is om de bondscoach te overtuigen dat ik in de basis hoor."

  "Ik heb in mijn leven een aantal fouten begaan en daardoor ben ik mijn plaats bij de nationale ploeg kwijtgeraakt. Maar daar wil ik nu niet meer bij stilstaan. Het enige dat telt is dat ik er opnieuw bij ben."