• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Geneugden: "Fijn om weer op het veld te staan"

  Ronny Van Geneugden leidt zijn eerste training bij Waasland-Beveren.

  Waasland-Beveren heeft onder leiding van kersvers coach Ronny Van Geneugden de voorbereiding op het nieuwe seizoen op gang getrapt. Samen met assistent Wim De Corte kon de opvolger van Bob Peeters op de eerste training een beroep doen op 19 spelers, onder wie drie nieuwkomers.

  Van Geneugden kon zijn spelersmateriaal een eerste keer overschouwen tijdens een training van twee uur op de Freethiel. Naast de nieuwe trainersstaf maakten ook nieuwkomers Daimy Deflem, Zakaria M'Sila en doelman Benny Rogiest hun opwachting.

  "Het was enerzijds een eerste kennismaking tussen de spelers onderling, maar ook met de nieuwe mensen in de technische staf", zegt Van Geneugden.

  De 45-jarige coach werd in januari nog ontslagen bij OHL, maar moest dus niet lang wachten op een nieuw aanbod. Bij Waasland-Beveren volgt hij Bob Peeters op, die verrassend naar het Engelse Charlton Athletic trok.

  Van Geneugden is tevreden over de eerste indrukken bij zijn nieuwe club. "Het was fijn om weer op het veld te staan. Er zijn hier mooie trainingsfaciliteiten, alles is goed verzorgd. Ik ben ook tevreden over de inzet van de spelers. Misschien waren ze zelfs wat overenthousiast."

  In de marge van de eerste veldtraining maakte Waasland-Beveren ook enkele veranderingen bekend. Zo is de website vernieuwd  en is het grote logo op de hoofdtribune vervangen door het nieuwe clublogo (zie hieronder).