• home
 • video
 • pas verschenen

  Spaanse bond wil met Del Bosque naar EK 2016

  De Spaanse bond wil met Del Bosque naar het EK van 2016.

  Ondanks de vroege uitschakeling op de wereldbeker in Brazilië wil de Spaanse voetbalbond toch doorgaan met coach Vicente Del Bosque. "Een betere bondscoach is er niet voor ons. Hij is gewoon de juiste man op de juiste plaats."

  Spanje verloor zijn eerste twee wedstrijden in Brazilië, met 1-5 tegen Nederland en 0-2 tegen Chili, en kan door de resultaten in de andere wedstrijden niet meer doorstoten naar de achtste finales. Nooit eerder verloor de regerende wereldkampioen zijn eerste twee wedstrijden op een WK.

  Met de 63-jarige Del Bosque aan het roer werd Spanje wel wereldkampioen in 2010 en Europees kampioen in 2012. "We zouden graag met Del Bosque doorgaan tot het EK van 2016 in Frankrijk", zegt bondsvoorzitter Jorge Perez.

  "Na het WK zullen we in Spanje met hem om de tafel gaan zitten en we gaan proberen hem te overtuigen. Een betere bondscoach kunnen we niet vinden. Hij is gewoon de juiste man op de juiste plaats."