• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukaku: "We zijn hier niet om ervaring op te doen"

  Lukaku op training in het Paradise Golf & Lake Resort.

  Romelu Lukaku beleefde dinsdag tegen Algerije een moeilijk WK-debuut. Ook hij kreeg de Algerijnse muur niet gesloopt en na 58 minuten werd hij door Marc Wilmots naar de kant gehaald. "Maar ik kijk al uit naar de volgende wedstrijd."

  Voor de wedstrijd tegen Algerije had Lukaku nog hardop gedroomd van WK-winst. Vandaag stond hij voor het eerst sinds die wedstrijd de pers te woord.

  "Het was een moeilijke eerste helft voor mij. Het is niet aangenaam als er telkens vier spelers rond je staan. Daardoor was het moeilijk om de bal te krijgen en wanneer ik hem toch kreeg stond ik niet altijd op de goeie plaats."

  "Laten we de eerste wedstrijd ook niet dramatiseren, we hebben gewonnen en dat is het belangrijkste. Maar persoonlijk wil ik natuurlijk wel een betere prestatie leveren tegen Rusland."

  "Dit was een leerrijke ervaring, maar eigenlijk zijn we hier niet om ervaring op te doen. We willen presteren. Ik kijk dus uit naar de volgende wedstrijd."

  "De Russen zullen wachten op een fout van ons"

  Een nieuwe kans volgt zondag tegen Rusland. Het team van Fabio Capello geraakte niet voorbij Zuid-Korea en heeft er dus geen belang bij zich in te graven.

  "Maar met een trainer als Capello zullen de Russen goed gepositioneerd staan", maakt Lukaku zich geen illusies. "Ze zullen wachten op een foutje van ons. Anderzijds kunnen ze daar niet blind vanuit gaan."

  "Wij zullen vooral efficiënt moeten zijn en uitgaan van onze eigen kwaliteiten. We hebben alleen maar kwaliteit: op het veld en op de bank. We moeten ons niet aanpassen. Ik denk dat de trainer ons vanavond wel zal uitleggen hoe we het moeten aanpakken."

  "Met meer ballen vanaf de flank? Ik denk het wel. Dat gebeurde in de tweede helft tegen Algerije wel en uiteindelijk hebben we daaruit gescoord. We moeten de bal ook sneller laten rondgaan zoals in de tweede helft. Daarmee kunnen we het iedereen moeilijk maken."