• home
 • video
 • pas verschenen

  Leo Van der Elst: "Ik zie Uruguay nog ver geraken"

  Leo Van der Elst: "Ik zie Uruguay nog ver geraken."

  Leo Van der Elst was er getuige van hoe Luis Suarez Uruguay heeft wakker gekust. "Als hij blijft groeien, zie ik Uruguay nog ver geraken", zegt Van der Elst. "Engeland heeft dan weer respijt nodig. Het is aan het bouwen."

  Leo Van der Elst, zelf een van de helden van het WK in 1986, is onder de indruk geraakt van de Uruguayaanse held Luis Suarez. "Minder dan een maand geleden werd hij geopereerd en nu dit hij dit: het is een droom."

  "Uruguay moet wel nog groeien in het toernooi. In de eerste match kon het mij niet bekoren, al speelde het toen zonder Suarez. Ze lieten mij een lome indruk. Dan hebben ze iemand als Suarez nodig die de match kan openbreken."

  "Met Cavani en Suarez heeft Uruguay een wereldvoorhoede. Als die eerste er wat meer doorkomt en die tweede groeit nog wat, dan zie ik Uruguay ver geraken."

  Voor Engeland is Van der Elst mild. "De Engelsen zijn aan een nieuwe ploeg aan het bouwen en hebben dus respijt nodig. Er zit kwaliteit in het elftal, maar dit jaar zal het niet meer lukken. Over twee jaar zie ik ze verder staan op het EK."

  "Ging niet veel kijken, maar kijk nu toch naar alles"

  Van der Elst omschrijft zichzelf niet als voetbaldier, maar het WK heeft hem wel te pakken gekregen. "Het was mijn bedoeling niet om veel te kijken, maar je leest en hoort er dan over en je rolt er toch in. Uiteindelijk wil je bijna geen match missen."

  "Ik heb enkel Iran-Nigeria niet gezien, al de rest wel. En ik geniet. Ik ben niet dag en nacht met voetbal bezig, maar voor dit WK maak ik graag een uitzondering."