• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany ziet Lescott vertrekken naar West Brom

  Joleon Lescott verlaat Manchester City.

  Joleon Lescott speelt de komende twee seizoen voor West Bromwich Albion. De 31-jarige centrale verdediger komt transfervrij over van Manchester City.

  Joleon Lescott voetbalde de afgelopen vijf seizoenen voor Manchester City, waar hij vaak samen met Vincent Kompany het hart van de defensie vormde. City plukte hem in 2009 voor zo'n 25 miljoen euro weg bij Everton.

  Bij West Bromwich Albion wordt Lescott herenigd met coach Alan Irvine, die hij nog kent van zijn periode bij Everton. Die is in de wolken met de komst van Lescott. "We hebben heel hard gewerkt om hem te kunnen strikken", zegt Irvine.

  "Hij heeft zich al bewezen in de Premier League en op internationaal niveau en hij staat al enkele jaren aan de top. Ik ben dolgelukkig dat hij naar ons komt. Hij is een echte prof en past perfect in onze ploeg."

  Lescott zit niet in de Engelse WK-selectie, maar verzamelde wel al 26 caps voor Engeland. Op zijn palmares bij City staan twee Premier League-titels, een FA Cup en een League Cup. Het voorbije seizoen kwam hij wel maar tien keer in actie.