• home
 • video
 • pas verschenen

  Kaka op weg naar Orlando City

  Kaka kiest voor een Amerikaans avontuur.

  Ricardo Kaka staat op het punt om Milan te verruilen voor het Amerikaanse Orlando City. De Braziliaan zou vanaf januari 2015 spelen voor de club uit Florida, dat zijn debuut maakt in de MSL.

  Orlando City Soccer Club kondigt de nakende overgang zelf aan met een verklaring op de clubwebsite: "We zijn in vergevorderde onderhandelingen met Kaka. Als we met de speler tot een akkoord komen, zal hij de club in januari 2015 vervoegen, net voor ons debuut in de MSL."

  Orlando speelt momenteel nog in USL Pro, de derde klasse van het Amerikaanse voetbal, maar heeft al een licentie op zak om volgend jaar aan te treden in de MSL. Orlando wordt zo de eerste club uit Florida op het hoogste niveau.

  De transfer van Kaka komt niet als een verrassing. De Italiaan had eerder al aangegeven wel zin te hebben in een Amerikaans avontuur. De Braziliaan ligt nog tot midden 2015 onder contract bij Milan, maar omdat de Italiaanse club zich niet voor de Champions League plaatste, kan de 32-jarige aanvaller dankzij een speciale clausule transfervrij vertrekken. Orlando City zal Kaka de rest van het jaar uitlenen aan Sao Paulo, de club waar hij als jeugdspeler zijn voetbalcarrière startte.

  Kaka maakte pas vorige zomer de overstap van Real Madrid naar Milan, waarmee hij tussen 2003 en 2009 één keer de Italiaanse titel en één keer de Champions League won. De Braziliaan werd er met open armen ontvangen door de Milanese tifosi, maar zijn terugkeer werd mede door blessureleed geen succes. De aanvaller deelde mee in de malaise bij Milan, dat op een achtste plaats strandde in de Serie A en naast een Europees ticket greep.