• home
 • video
 • pas verschenen

  Junior Bauwens verovert Europese titel

  Bauwens sloeg zijn tegenstander in de vijfde ronde knock-out.

  Junior Bauwens heeft in het Gentse Tolhuis de Europese titel bij de lichtgewichten gewonnen. Hij triomfeerde in de vijfde ronde van de titelkamp met knock-out van de Hongaar Gyorgy Mizsei.

  Bauwens, goed voor 33 gewonnen kampen waarvan 20 door knock-out, begon met veel vertrouwen aan de kamp. De 26-jarige bokser zette onmiddellijk veel druk, maar daar had de 20-jarige Gyorgy Mizsei steeds een gepast antwoord op.

  Ook in de tweede ronde werd er pittig gebokst met een gretige Bauwens. Het bleef een fysiek slopende kamp met rake treffers aan beide kanten. Af en toe nam Bauwens wel de bovenhand.

  Iets voorbij halfweg de vijfde ronde tikte Bauwens driemaal met links om vervolgens vernietigend uit te halen met rechts. Bij Mizsei werd het zwart voor de ogen. De scheidsrechter telde de Hongaar uit, zodat Bauwens mocht zegevieren.

  Voor Junior Bauwens is dit een belangrijke overwinning. Dankzij zijn Europese titel mag hij in de toekomst mogelijk meer lucratieve kampen boksen en kan hij een gooi te doen naar andere titels.