• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin opent Wimbledon tegen titelverdediger Murray

  David Goffin speelde nog nooit tegen Andy Murray.

  In Londen is er geloot voor het tennistoernooi van Wimbledon. David Goffin krijgt meteen een harde noot om te kraken. Hij speelt in de eerste ronde tegen titelverdediger Andy Murray.

  Bij de mannen is David Goffin de enige Belg die mag meespelen op het hoofdtoernooi. Zijn collega's sneuvelden allemaal in de kwalificaties. In 2012 zette Goffin zijn beste prestatie neer op het Londense gras. Hij bereikte toen de derde ronde.

  Of de 23-jarige Goffin dat kunstje dit jaar kan overdoen, is zeer de vraag. In de eerste ronde moet hij het deze keer opnemen tegen Andy Murray, thuisspeler en titelverdediger. Het wordt de eerste ontmoeting tussen de twee spelers.