• home
 • video
 • pas verschenen

  Duitser verwerkt niet-selectie met pokerwinst

  Max Kruse had gehoopt op een ticket voor Brazilië.

  Max Kruse speelde drie WK-kwalificatiematchen voor Duitsland, maar mocht toch niet mee naar Brazilië. Dat verdriet was snel geweken... aan de pokertafel. Kruse werd in een neventoernooi op de World Series Poker, zeg maar het WK, derde en won zo 36.494 dollar.

  Een jaar geleden leek Max Kruse nog een zekerheidje voor het WK in Brazilië, maar de aanvaller van Borussia Mönchengladbach viel uit de gratie bij bondscoach Löw en kon het WK op zijn buik schrijven.

  Tijdens zijn vakantie trok de 26-jarige Kruse naar Las Vegas, waar rond deze tijd de World Series Poker plaatsvinden.

  Naast het hoofdtoernooi zijn er ook dagelijks kleinere toernooien en op van die 65 evenementen, meer bepaald de 2-7 Draw Lowball-pokervariant, blonk Kruse uit.

  Extra opvallend is dat Kruse deze speciale variant nog nooit eerder had gespeeld. De Duitse pokerprof George Danzer gaf hem een halfuurtje voor aanvang een korte les. Uiteindelijk eindigde Kruse derde, goed voor 36.494 dollar aan prijzengeld.