• home
 • video
 • pas verschenen

  De fauw: "Een verre droom die uitkomt"

  De fauw keert terug naar zijn jeugdclub.

  Davy De fauw speelt de komende twee seizoenen voor Club Brugge. De 32-jarige verdediger is blij met de terugkeer naar zijn jeugdclub. "Club Brugge is en blijft mijn club, hier de landstitel pakken zou super zijn", zegt De fauw.

  Na een Nederlands avontuur van tien jaar bij Sparta Rotterdam en Roda JC en drie seizoenen bij Zulte Waregem keert Davy De fauw terug naar de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot.

  Hoewel hij begin dit jaar nog zijn contract bij Zulte Waregem verlengde, moest de 32-jarige verdediger niet lang nadenken toen het aanbod van Club Brugge kwam. "Club toonde al een tijdje geleden interesse. Ik had toen een gesprek met Michel Preud'homme en dat voelde meteen positief aan."

  "Ik word gehaald als vervanger van Tom Høgli en ik ben vooral blij dat ik kan terugkeren naar de club waar het voor mij allemaal begonnen is. Het is een verre droom die zowaar nog uitkomt. Toen wij in de voorbije play-offs definitief uitgeschakeld waren, hoopte ik dat Club na zoveel jaren de titel zou pakken."

  "Club Brugge is en blijft mijn club. Dankzij de fantastische jeugdopleiding die ik er genoot kon ik de afgelopen 13 jaar een lucratieve loopbaan uitbouwen. Nu wil ik met mijn terugkeer de kers op de taart zetten. De titel pakken, zou super zijn."

  De fauw neemt toch ook met pijn in het hart afscheid van Zulte Waregem. "Het was een moeilijke keuze, want ik heb een schitterende tijd meegemaakt bij Essevee. Ik wil de club, de medewerkers en alle supporters bedanken voor drie fantastische seizoenen."