• home
 • video
 • pas verschenen

  De Engelse pers gelooft er niet meer in

  Engeland druipt af na de nederlaag tegen Uruguay.

  Engeland heeft al een klein mirakel nodig als het nog in Brazilië wil blijven. De Engelse pers gelooft er niet meer in en richt zijn pijlen op de defensie, Luis Suarez of het algemene gebrek aan klasse. "Alle hoop is hopeloos."

  Voor de Daily Mail is de defensie de gebeten hond. "Slordig, geïntimideerd, bang", titelt de krant. "Engeland zal het eerste land in de geschiedenis van het WK moeten worden dat doorstoot nadat het zijn eerste twee wedstrijden had verloren."

  "Maar dat zal niet gebeuren, omdat er gewoon geen garantie is dat Engeland kan winnen van Costa Rica met een verdediging waar je niet op kunt vertrouwen, zelfs niet voor vijf minuten."

  The Sun ziet het al evenmin zitten: "We bijten weer in het stof". En ook The Guardian is pessimistisch: "Na een voorbereiding van vier jaar zit de wereldbeker van Engeland er na vijf dramatische dagen al op."

  The Times erkent dat Engeland in een zware groep zit, maar "alle goeie bedoelingen in de eerste twee wedstrijden werden ondermijnd door een gebrek aan concentratie in elke linie".

  Voor The Telegraph heeft Liverpool-spits Luis Suarez Engeland veroordeeld tot de "vernedering". Het slotakkoord is voor The Independent: "Engeland mist gewoon de klasse die nodig is. De kracht die ze in Manaus (tegen Italië, red) hadden gevonden, heeft weer plaatsgemaakt voor de oude demonen. Het lijkt hopeloos om nog hoop te hebben."

  Nog een kleine kans

  Als Costa Rica vanavond niet verliest van Italië, is het voor Engeland al afgelopen. Alleen als Italië wint, kan Engeland zich vastklampen aan het laatste sprankeltje hoop. Het moet dan zijn slotwedstrijd tegen Costa Rica wel winnen, rekenen op verlies van Uruguay tegen Italië én eindigen met een beter doelsaldo dan Costa Rica en Uruguay.